Wednesday, June 2, 2021

Kolekcija Monarh

 Kolakcija Monarh je na konkursu koji je raspisala firma Ovnak iz Viteza, a pod nazivom "Probudi dizajnera u sebi", osvojila prvo mjesto. 

U narednom periodu slijedi razrada kolekcije, proizvodnja, i naposlijetku, prodaja komada nakita. 

"Motiv da se prijavim na konkurs je isti kao i za sve što radim u životu - potreba za stvaranjem. Dodatni izazov bio je raditi nešto što nisam nikad prije - dizajn linije nakita. Osnovna ideja je minimalizam, sofisticiranost, jednostavnost, jer smatram da su to osnove elegancije, a željela sam da moja linija bude upravo to, oličenje elegancije. Luksuz je u detaljima, te do izražaja dolaze materijalizacija, spojevi, način nošenja gdje veliki dio posla obavlja gravitacija i karakter materijala. Linija je lišena lažnih ukrasa, a ljepota je u obliku i kombinaciji materijala. 

Željela sam liniju posvetiti jakim ženama kroz istoriju, koje su imale zacrtan jasan cilj, te odatle potiče i naziv linije ‘Monarh’, a svaki od komada nakita je dobio naziv po jednoj od istaknutih vladarki svijeta. Nakit iz ove kolekcije je upravo to, oštar i snažan sa jasnim ciljem koji želi da postigne.”

Marina Đukanović, mast. inž. arh.













No comments:

Post a Comment